top of page

Waarom nu renoveren?

Die vraag wordt meestal beantwoord met vooral financiele voordelen.

Maar er zijn vaak nog andere redenen om je woning te renoveren. Denk maar aan duurzaamheid, wooncomfort, gezondheid, veiligheid, … Maar de beste redenen om je woning aan te pakken vind je vaak bij jezelf.

Heb je nood aan meer bergruimte? Wil je je ruimte herinrichten met het oog op meer bergruimte? Wil je je rommel definitief aanpakken? Een interieur kan bijna letterlijk rust uitstralen als je die rommel bant, zalig als je van een drukke werkdag thuiskomt of net het thuiswerken aangenamer maakt. Of heb je net meer nood aan comfort? Bijvoorbeeld je rolluiken of gordijnen sluiten met een afstandsbediening, zowel boven als beneden. Toch handig niet?

Of juist genieten het hele jaar door? Zeker nu we meer en meer in onze woning vertoeven kan wat wellness geen kwaad.

@rebuild4you


Maar een ander aspect van wonen, wat zeker in deze tijden belangrijk is, is hygiëne en gezondheid. Niet enkel worden we er meer en meer van overtuigd dat dit enorm belangrijk is voor onszelf, maar ook voor onze bezoekers.

Vocht, schimmel, geurtjes, moeilijk bereikbare plekken om te poetsen., ongedierte die door kieren en spleten een weg naar binnen vinden, … daar wil je toch zo snel mogelijk vanaf.

En dan is er nog de binnenlucht, onzichtbaar en vaak ongezond veroorzaakt door stof.

Maar heb je al eens gedacht aan een antibacterieel keukenblad, een perfect reinigbaar sanitair, opbergmogelijkheden voor voedselvoorraad of kleding, een vloer die geen stof vasthoudt, een haard of kachel met goede verbranding, een nieuwe warmtepompboiler…

Maar waar we ook rekening mee moeten houden is veiligheid, niet enkel bedoeld op een alarmsysteem maar is je woning nog voorzien op je gezinssituatie. Binnendeuren zonder veiligheidsglas, een oven zonder koude deur op lage hoogte, een gevaarlijke steile trap, gladde vloeren, dorpels, … Met (kleine) kinderen in de buurt pak je die best zo snel mogelijk aan. Is je elektrische installatie nog gekeurd en conform? Een oud huis heeft vaak meer valsstrikken als waar je op het eerste zicht aan denkt.


@rebuild4you


Laat je daarom dus steeds begeleiden en vraag tijdig hulp en advies. Dit spaart je vaak ook meer uit als je op het eerste zicht zou denken!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page