top of page

Maak het thuis gezellig...

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2020

het is een rare periode voor ons allemaal. We worden verplicht om thuis te blijven en enkel en alleen voor de hoogst noodzakelijke dingen naar buiten te gaan. Daarom is het net zo belangrijk om het thuis gezellig te maken. Maar hoe doe je dat nu? Het gezellig maken begint bij het fijn voelen van jezelf in je eigen woning. Ben je graag thuis of voel je je niet op je gemak? Het begint allemaal met eens goed op te ruimen, het huis eens opnieuw in te richten, indeling onder handen nemen en achterstallig onderhoud een goed aan te pakken. Daarna is het pas tijd om sfeer te creëren voor meer gezelligheid in huis.


het draait allemaal om aankleding van het interieur. Een kaal, kil en leeg interieur spreekt niemand aan. Begin eens met de volgende tips toe te passen:


Overdaad schaadt, ook in je interieur. Kamers in één felle, opvallende kleur schilderen is van het goede teveel. Wissel af met neutrale kleuren zoals wit, grijs of bruin. Zo creëer je een mooi evenwicht tussen rust en temperament.

Yes, eindelijk tijd om de grote schoonmaak aan te pakken. Begin eens aan je kleerkast, sorteer je boekenkast of maak je badkamerkasten leeg. Heb je al gehoord van de KonMari-methode? Dan moet je zeker eens gaan kijken op de website van Anneliese Roose. Deze methode helpt je om rust en ruimte te maken in je huis.

bron: annelieseroose


zacht:

kussen, plaids, poefen, tapijt,...ze zijn allemaal lekker zacht, warm en geven sfeer. Leg een paar kussens bij elkaar op de zetel, een leuke plaid over de rugleuning of een leuke poef in een hoekje. Maar hoe hier nu aan te beginnen? Kijk eens op de website van www.ilsogno-homestyling.be. Il Sogno Homestyling zet de puntjes op de i van je interieur met een totaalinrichting. Met meer dan 20 jaar ervaring is An een ervaren woonstyliste met oog voor detail.

bron: il sogno homestyling


licht:

ookal begint het nu terug langer licht te worden, kaarsen zijn altijd DE sfeermaker in huis. Weg met het cliché dat kaarsen enkel tijdens de winter van pas zouden komen, maar


kaarslicht geeft het interieur echt meer sfeer en gezelligheid. Kaarsen, kandelaars, windlichten, theelichtjes,... noem maar op! Plaats ze op verschillende plekken in huis: op de salontafel, op een legger, op tafel, in de gang,...

Of gebruik een leuke sfeerlamp of verlichting. Altijd leuk om een boekje bij te lezen of een filmpje te kijken zonder dat je de algemene verlichting hoeft aan te steken.


geur:

dit is vaak iets dat we vergeten of niet bij stilstaan maar iedere woning heeft zijn eigen geur, denk maar aan de maaltijden die je kookt, een hond die rondloopt, de was die gedaan wordt, ... al deze geuren vermengen zich met elkaar, wat niet altijd een aangename geur met zich meebrengt.

Plaats dus zeker geurkaarsen of aroma diffusers. Ons favoriete merk van geurkaarsen blijft nog altijd baobab, ze zijn iets prijziger maar gaan wel heel lang mee en je huis ruikt effectief naar de kaars. www.baobabcollection.com

We gebruiken ook zelf de aroma diffuser van geurwolkje. Zeer stijlvolle diffusers met een uitgebreide keuze aan etherische oliën, ze geven tevens ook raad welke effect welke geur heeft. www.geurwolkje.nl

bron: baobabcollection en geurwolkje


kleur:

Overdaad schaadt, ook in je interieur. Kamers in één felle, opvallende kleur schilderen is van het goede teveel. Wissel af met neutrale kleuren zoals wit, grijs of bruin. Zo creëer je een mooi evenwicht tussen rust en temperament.

Gebruik kleur in je accessoires, zoals kussen, kaarsen, plaids,... probeer deze wel in dezelfde kleurtint te houden.

bron: pinterest


planten en bloemen:

Kamerplanten in je interieur zijn populairder dan ooit. Deze groene vrienden geven een huis niet alleen veel sfeer, maar zorgen ook nog eens voor extra zuurstof en een gezuiverde lucht in huis. Je moet een beetje durven en experimenteren met planten. Als je nog geen planten thuis hebt heeft het zin om eerst te kijken waar je planten kwijt wil, zodat je er echt plaats voor laat. Maar als je huis er al staat, dan kan je gaan zoeken naar plekjes. Weet dat planten van licht en lucht houden. Zet ze dus niet te donker. Je kan beginnen met kleine plantjes, die zich dan mooi naar jouw interieur vormen, ze groeien naar het licht.  Bekijk ook even hoeveel tijd je voor de verzorging zal hebben. Ben je vaak weg? Dan kies je best voor heel makkelijke planten zoals een cactus of vetplant, die overleven een keertje minder water wel. 

...........


Hopelijk heb je wat aan deze tips. We moeten creatief zijn allemaal en elkaar zoveel mogelijk helpen. Kijk voor meer inspiratie op onze pinterest.


Wees sterk en zorg voor jezelf en elkaar!


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page