top of page

Het nieuwe zwart....

Uniforme en sobere kleuren zoals wit en ecru zijn altijd een goede basis. De afgelopen jaren was de combinatie zwart en wit overal te zien aangevuld met de nodige kleuraccent door middel van accessoires zoals kussen, dekens, kaarsen,... maar dit verandert stilletjes aan.

Het is de trend om het zwart wat af te zwakken en gaan we meer voor de donkergroen en donkerblauwe tinten, in alle mogelijk variaties. "50 shades of blue and green". Deze kleuren voelen warmer aan en zijn perfect combineerbaar met de metaalaccenten zoals koper en goud die ook een trend zijn dit jaar.


50 shades of blue

blauw is een kleur dat rust, vertrouwen en ontspanning uitstraalt. Blauw wordt vaak geassocieerd met de mooie blauwe hemel, een stomend riviertje of een prachtig meer. Ideaal dus om toe te passen op een rustige manier in de woonkamer, badkamer of slaapkamer voor een heerlijke ontspannen sfeer.

Blauw is perfect toepasbaar in elke woonstijl, van industrieel,landelijk en zelfs vintage. Door net te kiezen voor een goede donkerblauwe tint kan de kleur blauw heel erg warm en sfeervol aanvoelen.

bron: pinterest


wil je het eens over een andere gedurfde boeg gooien? probeer dan eens om alles in het donkerblauw te schilderen. Het resultaat mag er absoluut zijn. Juist door alles in dezelfde kleur te schilderen, geeft het net dat rustgevend gevoel. En zeker in combinatie met klassieke details straalt de kleur extra klasse uit.

bron: woontrendz


blauw kan ook perfect gecombineerd worden met andere kleuren.

Denk bijvoorbeeld maar aan goud. Door donkerblauw te combineren met gouden details, zoals kandelaars, kussen, spiegels,... geeft het de kleur net dat tikkeltje meer elegante en luxueuze sfeer.

ook okergeel of groen (eventueel met wat planten) doet het heel goed.

Maar een verrassende combinatie met donkerblauw is zacht roze en blank hout. Beetje geïnspireerd op de scandinavische interieurs. Maar maakt het interieur rustig en lieflijk.

bron: pinterest


50 shades of green

groen was jammer genoeg niet altijd een populaire kleur in het interieur. Groen is niet enkel populair in planten maar wordt ook uitgebreid naar de muur, meubels, gordijnen... En dat gecombineerd met verschillende tinten groen.

Maar ga niet voor te veel groen ineens. Zorg nog voor voldoende wit, en ook grijs- en beigetinten doen het niet slecht in combinatie met groen. Perfect om het wat zachter en neutraler te houden is in combinatie met meubel en accenten in licht tinten en in zacht hout.

Om het wat intiemer en warmer te maken in huis, combineer dan met donker hout en goudtinten.

bron: pinterest

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page